Piotr Szelenbaum zostaje General Counsel PCF Group

Od listopada br. do spółki PCF Group S.A. (People Can Fly) dołączył mec. Piotr M. Szelenbaum, który będzie kierował departamentem odpowiedzialnym za nadzór prawny w Grupie.

„Zdecydowaliśmy się na zatrudnienie profesjonalisty z wieloletnim doświadczeniem, który wzmocni nasz zespół w związku z planowanym wejściem spółki na giełdę. Cieszę się, że Piotr obejmuje jedną z kluczowych funkcji w strukturze organizacyjnej Grupy PCF. Bardzo doceniam dotychczasowe sukcesy Piotra, z którym miałem już okazję współpracować w przeszłości przy innych projektach” – mówi Sebastian Wojciechowski, prezes zarządu i większościowy akcjonariusz PCF Group S.A.

Mec. Piotr Szelenbaum rozwijał swoją karierę jako partner w renomowanych międzynarodowych kancelariach prawnych (m.in. Greenberg Traurig oraz White & Case), a ostatnio jako partner w kancelarii SPCG. Od wielu lat jest rekomendowany przez międzynarodowe wydawnictwa takie jak Chambers Global, Chambers Europe, IFLR1000 oraz Legal 500 EMEA w kategorii Corporate/M&A i Capital Markets.

Piotr Szelenbaum jest radcą prawnym specjalizującym się w prawie spółek handlowych i prawie rynku kapitałowego. Posiada  ponad dwudziestoletnie doświadczenie w pracy w międzynarodowych kancelariach prawnych, gdzie obsługiwał zarówno transakcje krajowe, jak i projekty realizowane na międzynarodowych rynkach finansowych. Doradzał w wielu procesach dotyczących transakcji typu M&A, nabywaniu znacznych pakietów akcji na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie, a także w przygotowywaniu i przeprowadzaniu publicznych ofert papierów wartościowych i innych transakcji na rynku kapitałowym.

„Objęcie przeze mnie stanowiska General Counsel w PCF Group S.A. otwiera możliwość uczestnictwa w niezwykle interesującym procesie rozwoju tak unikalnego podmiotu, jakim jest studio People Can Fly. Mam nadzieję, że będę mógł przyczynić się – wraz z całym zespołem PCF – do realizacji tej ambitnej wizji” – mówi mec. Piotr Szelenbaum.

Powiadom o
0 komentarzy